Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Τις πιο ωραίες «αμερικανιές» θα τις φας στο ολοκαίνουριο May's Diner

Ένα αυθεντικό αμερικάνικο diner ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του

Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαρτίου 2025

To κλασικό αμερικάνικο diner, αυτό το βασίλειο του comfort food όπου βασιλεύουν τα smash burgers, τα σαντουιτς, τα γλυκά soft drinks, τα coke float κ.ά. είναι ένα μέρος που υπάρχει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας μας και το έχουμε γνωρίσει μέσα από αμερικάνικα road movies και σειρές.

Παρόλο που η κουλτούρα του burger έχει πλέον εμπεδωθεί αρκετά στην Κύπρο, δεν ισχύει το ίδιο και για όλα τα υπόλοιπα παραδοσιακά αμερικάνικα εδέσματα και δεν υπάρχει κανένα μέρος στο νησί να φας ξέρω 'γω ένα hot dog και να πιεις ένα bubble tea σαν άνθρωπος. Ή τουλάχιστον αυτό φαίνεται να συνέβαινε μέχρι σήμερα, μιας και από τις 8 Μαρτίου το σκηνικό αλλάζει καθώς εετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του το May's Diner.

mays2.jpg

Ένα μαγαζί φόρος τιμής στη γιαγιά του ιδιοκτήτη Λάμπρου, η οποία δεν αποτέλεσε μόνο την έμπνευση για τη δημιουργία του, αλλά "δάνεισε" στο μαγαζί το όνομά της καθώς κι ένα βιβλίο γεμάτο συνταγές, που ο εγγονός της ξεσκόνισε και επανέφερε μετά από 60 ολόκληρα χρόνια.

Στο May's Diner, που πήρε τη θέση του στον οικισμό Στροβίλια στη Δερύνεια, θα αντικρίσεις ένα σκηνικό βγαλμένο από τα 70s & 80s, με βινύλια, μια τηλεόραση του '78 που ακόμα λειτουργεί -κι όμως!-, ένα τηλέφωνο και ηχεία από τα οποία παίζει ρετρό μουσική!

Στην δε open plan κουζίνα θα ετοιμάζονται παραδοσιακότατες αμερικάνικες συνταγές, όπως smash burgers, hot dogs, t-bone steaks, desserts, sandwich ψημένα σε μηχανή με γκάζι. Όλα σπιτικά φτιαγμένα.

Επίσης θα δοκιμάσεις soft drinks, cream soda, coke float (δηλαδή coka cola με παγωτό), bubble tea με σιρόπι και θα κάνεις ένα μικρό ταξίδι στο παρελθόν, ακολουθώντας τη γευστική οικειότητα που προσφέρει.

Σημείωσε, τέλος, ότι στον χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος και ότι το μαγαζί θα είναι ανοικτό καθημερινά, 09.00-22.00.

Στόχος, είναι να αποτελέσει την αρχή ενός franchise που θα ταξιδέψεις από τη Δερύνεια σε όλο το νησί και -γιατί όχι- και στο εξωτερικό! Ή τουλάχιστον αυτό ονειρεύεται ο Λάμπρος!

mays3.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
March 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close